Zwolle, een historische stad in Overijssel

Zwolle. Een stad die bij de top 20 van Nederlandse grootste steden behoort. Maar Zwolle is niet alleen een grote stad? Zwolle biedt zowel haar inwoners als bezoekers een scala aan mogelijkheden. Deze stralende Hanzestad is zeker voor een dagje weg een enorme aanrader. Van ‘shop-till-you-drop’ tot het bezoeken van de Peperbus en de historische monumenten. En ben je na een dagje toe aan lekker en gezellig eten? Dan ben bij BLIJ zwolle, het restaurant in Zwolle, aan het goede adres! Wat Zwolle verder uniek maakt? Wij geven je een aantal tips.

De historische binnenstad

In Zwolle vind je meerdere, mooie en oude rijksmonumenten. Een van de bekendste monumenten is de Sassenpoort. De Sassenpoort dateert vermoedelijk uit de vijftiende eeuw en is daarmee een van de oudste monumenten in Zwolle. Er zijn in totaal 8 poorten in de stadsmuur aangebracht, maar daarvan is de Sassenpoort in zijn geheel bewaard gebleven. De poort had een plek in de stadsmuur die het centrum van Zwolle omringde.

De Peperbus

De Peperbus. Ook wel het icoon van Zwolle genoemd. Dat de Peperbus niet te missen is, is niet geheel onverklaarbaar. Met haar 75 meter is de toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek door heel Zwolle te zien. De Peperbus geeft een overweldigend uitzicht over de stad en omgeving. Bij helder weer kan je de omliggende steden en dorpjes van Hattem, Kampen en Hasselt zien. En het leuke is: de Peperbus is te beklimmen. Ben jij die durfal die 75 meter de lucht in durft te gaan?

Museum de Fundatie

Het museum dat direct opvalt is Museum de Fundatie. Het is weinig verrassend dat dit museum moderne kunst bevat, gezien de moderne en klassieke uitstraling van het pand. Het gebouw waarin het museum zit stamt uit 1841 en was vroeger het Paleis van Justitie. Museum de Fundatie is een echte eyecatcher voor Zwolle en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kroegjes en restaurants

Ben je na een dag lang wandelen toe aan een hapje en een drankje? Zwolle biedt oneindig veel mogelijkheden. Een aanrader is Stadscafé Blij. Dit stadscafé is een multifunctionele horecagelegenheid in het meest prominente pand van de Zwolse binnenstad (Grote Markt 13a).

Geef een reactie