Zie je door de mogelijkheden de lol niet meer? Dit moet je doen in Groningen!

Nou ja, moeten, moeten… we gaan je natuurlijk niks opleggen. Maar er is zoveel te doen in het hoge noorden dat we je graag een klein inkijkje geven in wat onze trotse Hanzestad allemaal te bieden heeft.

Menig universiteitsganger zal al aan den lijve ondervonden hebben dat Groningen de gezelligste studentenstad van Nederland is. En dat mag niet verbazingwekkend genoemd worden wanneer je kijkt naar de indrukwekkende klassieke architectuur van monumentale gebouwen, de gezellige winkelstraatjes en de vele knusse cafés en restaurants die je er kunt bezoeken. Reden genoeg dus om Groningen op je lijstje te zetten zolang je de stad nog nooit bezocht hebt. Of om er nog een keer terug te komen, uiteraard!

Oh, en er is nog veel meer te doen. Kijk maar even met ons mee.

Eurosonic Noorderslag

Allemaal leuk hoor, die lijpe artiesten en jolige bandjes uit de Verenigde Staten die miljoenen binnenharken met behulp van voorgeprogrammeerde deuntjes en uitgekauwde formules. Maar het echte werk komt uit Europa! Althans, dat is een waarschijnlijke conclusie zodra je weer eens een geslaagde editie van Eurosonic Noorderslag hebt bezocht. Hier wordt, zoals de naam van het evenement al weggeeft, gefocust op Europese bands en artiesten die in allerlei verschillende genres het achterste van hun tong laten horen. Komt dat zien! En horen, uiteraard.

Museumpje pakken

Cultuur is meer dan alleen muziek. Ook verleden, heden en toekomst horen erbij. Dat wil zeggen, bezoek het Groninger Museum! Met vaste én wisselende tentoonstellingen over allerlei onderwerpen kom je altijd ogen en oren te kort. En tijd. Ga daarom op je gemak en ervaar met eigen ogen dat de klok nooit stilstaat.

Het Noorden meemaken

Na één dagje alles gezien? Onwaarschijnlijk! Daarom doe je er verstandig aan om het hoge noorden beter te leren kennen met the Grone! The whowhatnow? The Grone! Met deze comfortabele en adembenemende mooie touringcar maak je de provincie mee zoals je haar nog nooit hebt gezien. Maak zowel het verleden als de toekomst van Groningen mee door je ogen uit te kijken en gebruik te maken van aanwezige multimedia. Kies voor een trip die je nog heel lang zal bijblijven!

Dik zitten

Althans, dat is het doel. Na zo’n vervullende dag is het tijd om ook je maag van de nodige vulling te voorzien. Gelukkig is een restaurant in Groningen niet ver te zoeken. Met zaken die de heerlijkste gerechten uit alle windstreken serveren is er voor iedere liefhebber wel iets te vinden. Grieks, Italiaans, Aziatisch of oer-Hollands? Groningen heeft het voor je!
Meer foodgerelateerde blogs lezen? Lees leuke keukenblogs bij Wonen Inside.