Welke Keuken past het beste bij jouw restaurant?

grootkeuken

Voor ieder restaurant is de keuken het belangrijkste onderdeel. Hier worden de ervaringen van klanten gemaakt. De kwaliteit van de keuken is van groot belang want niet alleen de kwaliteit van eten hangt af van de kwaliteit van de keuken, maar ook de snelheid waarmee het eten kan worden geleverd. Dit bepaalt ook zeker de ervaring van de klant. Het is dus uiterst belangrijk om een goede grootkeuken te kiezen voor jouw restaurant. Echter is ieder restaurant anders en is een passende grootkeuken ook bij ieder restaurant anders. Daarom zijn hier een aantal verschillende soorten grootkeukens.

grootkeuken
  1. Keuken met productielijn. Een productielijn houdt in dat er op verschillende punten in de keuken verschillende stappen van het eten worden bereidt en dat op het einde van de productielijn een volledige maaltijd kan worden geserveerd. Een productielijn is vooral geschikt voor restaurants die over het algemeen veel dezelfde maaltijden bereiden. Een voorbeeld hiervan is een fastfoodketen.
  2. Keuken met kookeiland. Een keuken met kookeiland is uiterst geschikt voor het klein tot middelgroot restaurant. Een kookeiland kan als een soort verzamelpunt dienen waarbij onderdelen van gerechten samen komen en uiteindelijk een geheel gerecht vormen.
  3. Een keuken op basis van zones. Met een keuken op basis van zones kan er effectiever worden gewerkt. Dit is mogelijk doordat ieder deel in de keuken zich kan focussen op zijn of haar gebied en zich zo dus kan specialiseren. Zo kan een deel van de keuken zich bezig houden met de voorgerechten en de ander met het afwassen van de borden en bekers.

Dit waren 3 verschillende soorten keukens maar uiteraard zijn er meer soorten keukens beschikbaar. We hopen jouw met deze korte lijst van verschillende grootkeukens te hebben geïnformeerd en we hopen dat het kan bijdragen aan het succes van jouw restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *