Verschillende soorten melk

Wist je dat mensen de enige ‘dieren’ zijn die de melk van andere dieren drinken? In de natuur komt dit eigenlijk nooit voor. Dieren drinken de melk van hun moeder wanneer zij klein zijn en daar houdt het mee op. Wij mensen houden er hele andere gewoonten op na. Melk is erg voedzaam, dus het is niet raar dat we ons zo hebben ontwikkeld. Maar, wist je dat er nog veel meer soorten melk zijn naast de melk van koeien? In deze blog vertellen we je daar meer over, dus lees gauw door!

Geitenmelk

In Nederland is dit niet zo populair, maar in veel andere landen wordt ontzettend veel geitenmelk gedronken. Er zitten veel vitamines in en het bevat weinig zout, waardoor het een geschikt product is voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld hart en vaatziekten.

Paardenmelk

Ook paardenmelk wordt door mensen genuttigd. Je kunt het drinken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook in capsules krijgen. Paardenmelk schijnt bij te kunnen dragen aan een gezondere huid en een beter werkend darmstelsel, waardoor sommige mensen regelmatig paardenmelk nuttigen.

Kamelenmelk

Ook kamelenmelk zul je bij de lokale supermarkt niet snel tegenkomen, maar in bijvoorbeeld Noord Afrikaanse landen wordt dit product regelmatig genuttigd. Ook in Nederland is het verkrijgbaar. Er staat zelfs een kamelenmelkboerderij met meer dan 50 kamelen. Het schijnt zo te zijn dat kamelenmelk het meest op menselijke melk lijkt en dat het goed is voor mensen met diabetes. Je zou dit dus zeker eens kunnen proberen.

Verschillende soorten

Nu weet je meer over de verschillende soorten melk die mensen drinken. Zaten er verrassingen voor je tussen of ken jij juist nog andere soorten melk die niet in het lijstje staan? Uiteindelijk draait het erom dat je gezond bent en nuttigt wat je lekker vindt. Je kunt deze soorten in ieder geval eens proberen!