Vakantie in het noorden van Nederland

Ga jij dit jaar een keer op vakantie in eigen land? Dan zijn er meer leuke opties dan dat jij denkt. Ga naar het noorden van Nederland, naar bijvoorbeeld een vakantiepark in Groningen of Friesland om er even helemaal uit te zijn. Wat kun je verwachten van een vakantie in Nederland?

Leuke vakantieparken

Wanneer je naar vakantieparken in Nederland gaat, heb je volop keuze. Zo zijn er veel bungalowparken in het noorden van Nederland, maar ook bijvoorbeeld op de Veluwe en op de Waddeneilanden. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kun je kiezen voor een kleinschalig park, of juist een kindvriendelijk park met veel faciliteiten en activiteiten. Sommige parken hebben bijvoorbeeld ook animatie voor de kleintjes.

Veel bungalowparken hebben ofwel een recreatieplas in de buurt, of een heerlijk verwarmd binnen- en/of buitenzwembad waar je een duik kunt nemen. Daarnaast zijn er meestal veel sportfaciliteiten, zoals een tennisbaan en een beachvolleybalveld. Voor wie de omgeving wilt verkennen, kan zelf fietsen meenemen, of bij veel parken bij de receptie een (elektrische) fiets huren.

Voor wie luxe op vakantie wilt in eigen land, kan er bij sommige parken en hotels voor kiezen om een huisje of kamer met sauna of jacuzzi te nemen. Zo weet je zeker dat je helemaal ontspannen terugkomt.

Mooie natuur

We vinden het met zijn alle zo leuk en spannend om naar het buitenland op vakantie te gaan. Lekker mooi weer, een mooi avontuur en even in een totaal andere omgeving. Maar ook Nederland heeft heel veel mooie plekjes en prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen, zwemmen en zelfs watersporten kunt beoefenen. Zo zijn er in het noorden van Nederland heel wat parken waarbij je nabij een recreatieplas verblijft. Hierdoor kun je de hele vakantie lekker op en in het water zijn: varen, zwemmen, zeilen, suppen en zelfs surfen. Als dat geen ultiem vakantie gevoel geeft…