horeca

Slagen in de horeca doe je zo!

Als je binnenkort een bedrijf gaat starten in de horeca, lees dan gauw verder. Waar moet je op letten als we het hebben over eten, drinken, gastvrijheid en promotie?

Eten

Het is belangrijk om kwalitatief goed eten te serveren. Met eten maken kan natuurlijk veel meer fout gaan dan met een drankje serveren. Het is belangrijk om een goed bonnensysteem in de keuken te hebben, zodat de bestellingen goed verwerkt worden. Mensen willen verrast worden vandaag de dag. Ze worden steeds veeleisender en willen gezonder uiteten. Als horecaonderneming is het belangrijk dat je daar op blijft inspelen. Ook is het belangrijk om te zorgen dat de kooklucht uit de keuken niet door het hele restaurant is te ruiken. Met behulp van een geurfilterkast zorg je ervoor dat de geur zoveel mogelijk weg gefilterd wordt.

Drinken

Zorg dat je een mooie drankenkaart zonder spelfouten hebt. De kaart moet overzichtelijk en compleet zijn. Natuurlijk heb je wel eens een wisselend assortiment. Maar vermeld dit dan ook het liefst een aantal keer op de kaart. Zorg dat de drankjes die je aanbiedt aansluiten op de behoefte van de avonturiers en de mensen die van exclusief houden. Het is belangrijk om een bepaald deel van je drankassortiment niet of nauwelijks te veranderen met het oog op de vaste gasten.

Gastvrijheid

In de horeca is gastvrijheid erg belangrijk. Het is belangrijk dat de mensen die in jouw zaak komen zich op hun gemak voelen. Je horecazaak moet dus inspelen op een bepaalde doelgroep. Als jij je richt op ‘iedereen’ dan maak je het jezelf moeilijker. Gastvrijheid kun je op verschillende manieren vormgeven. Je hoort de gast hoffelijk en met respect behandelen. Je dient de gast ook te groeten bij binnenkomst en als de gast weer weggaat. Een kleine gratis versnapering bij het gekozen drankje door de gast wordt vaak goed gewaardeerd. Als het koud is op het terras, dan is het fijn als je een heater aanzet of een deken brengt.

Promotie

Mond-tot-mondreclame is nog steeds belangrijk, zeker in de horeca. Toch moet je je ook laten zien op sociale media zoals Facebook en Instagram. Toon leuke foto’s van evenementen, drankjes of hapjes.