Quinoa

Quinoa koken is niet lastig!

Je wilt graag quinoa koken om zo de lekkerste gerechten te bereiden? De bereiding hiervan is absoluut niet lastig. Sterker nog, binnen acht tot tien minuten kun jij hier al van genieten. Vul jouw quinoa aan met een stukje vis of wellicht vegetarisch. Een onwijs lekkere smaak en daar hoef jij bijna niks voor te doen! Het belangrijkste van de bereiding is wel om er goed voor te zorgen dat het wordt gewassen. In een fijne zeef kun je dit het beste doen aangezien de zaadjes niet heel groot zijn.

Vervolgens doe je het in een pand met ruimschoots water. Een snufje zout of wellicht een bouillon blokje eraan toevoegen voor de smaak is een absolute aanrader! De quinoa kook je op hoog vuur! Je kunt het overigens ook heerlijk koud eten? Benieuwd geworden naar dit gerecht? Lees dan snel verder!

Quinoa koken doe je zo!

Een heerlijke salade maken met Quinoa? Kook de quinoa af zoals het hierboven beschreven staat. Wanneer het zes minuten kookt, dan zet je het vuur uit en laat je hem eventjes verder door garen. In de tussentijd snij jij een bosui in kleine stukjes en voeg je dit toe aan de quinoa. Een heerlijke mango(of wellicht een ander stuk fruit) snijden en die voeg je hier ook aan toe. De smaak kun je geheel naar eigen wens invullen. Als je een echte smaakvolle tip wilt hebben, dan raad ik je aan om hier een pepertje in kleine stukjes erbij toe te voegen voor de bite. Eet smakelijk alvast!