Pizzadeeg

Zelf met veel gemak pizza’s bereiden? Gebruik voorbereid pizzadeeg

Voor talrijke mensen over de hele wereld gelden pizza’s als een van de meest geliefde gerechten. Vooral de combinatie van gesmolten kaas met verse tomatensaus en vaak verse kruiden als oregano en basilicum is voor velen nu eenmaal onweerstaanbaar. Er zijn dan ook vele manieren waarop je aan een pizza kunt komen. Natuurlijk kun je hierbij ervoor kiezen een pizza te laten bezorgen of een diepvriespizza van de supermarkt te gebruiken. Wil je echter meer zekerheid over de versheid van je ingrediënten en wil je deze ook volledig zelf kunnen bepalen, dan is het beter om je eigen pizza’s te bereiden. 

Wat je hierbij nog altijd wel kunt doen is gebruik maken van reeds voorbereid pizzadeeg. Dit scheelt je minstens twintig minuten werktijd in de keuken en voor de gezondheid en kwaliteit heeft deze keuze geen negatieve consequenties. Sterker nog, kant-en-klaar pizzadeeg kan zelfs beter zijn dan het deeg dat je zelf maakt. Lees verder om daar het fijne van te weten.

Hieraan herken je pizzadeeg van goede kwaliteit

Wanneer je in de supermarkt of een webshop op zoek gaat naar voorbereid pizzadeeg en je hebt een voorkeur voor een gezond kwaliteitsproduct, zoek dan naar pizzadeeg dat in ieder geval vrij is van kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Deze toevoegingen komen de gezondheid namelijk niet echt ten goede. Idealiter (voor het milieu en ook je gezondheid) bevat pizzadeeg ook geen dierlijke producten en palmolie.

Houd bij kant-en-klaar pizzadeeg rekening met deze tips

Pizzadeeg

Als je eenmaal een of meerdere pakjes pizzadeeg in huis hebt, dan is het belangrijk om te weten dat je dit deeg niet kunt invriezen. Je zult het dus moeten gebruiken voor de houdbaarheidsdatum is verstreken. Zit er verder bakpapier om het deeg heen? Dan kun je dit papier ook mee de oven in doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *