Op zoek naar een nieuw favoriet wijnhuis?

De meesten onder ons houden wel van een lekker wijntje zo op zijn tijd. Hier en daar wat proeven van een wijnhuis en vaak heb je wel één of twee favoriete wijnen en wijnhuizen. Soms is het echter ook goed om eens wat nieuws te proberen, dus daarom laten we je vandaag kennismaken met een wijnhuis, dat wel eens jouw nieuwe favoriet kan worden.

Bellingham

Het wijnhuis Bellingham is een Zuid-Afrikaans wijnhuis. Hoewel we denken dat het jouw nieuwe favoriet kan worden, moeten we zeggen dat het wijnhuis zelf zeker niet nieuw is. De eerste duizend stokken van het wijnhuis Bellingham werden namelijk al in 1693 geplant.

We kunnen zelfs stellen dat er aan deze wijnen een Nederlands tintje zit, de eerste wijnstokken werden namelijk geplant door de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren. Tot 1943 bleef het wijnhuis in de handen van de familie en produceerde wijnen onder de naam ‘Bellingchamp’. Toen het werd overgekocht, werd de naam Bellingham. Zeker na die tijd ontwikkelde het wijnhuis zich verder tot een wijnhuis met wijnen van hoge kwaliteit.

De wijnseries

Ook wanneer je een specifieke smaak hebt als het om wijnen gaat, kan je met dit wijnhuis bijna niet misgrijpen. Bellingham heeft namelijk diverse wijnseries met daarin weer verschillende wijnen. De wijnseries liggen in verschillende prijsklassen en zijn vernoemd naar verschillende dingen die te maken hebben met het wijnhuis.

The Bernard Series

Vernoemd naar de oprichter van het Bellingham-wijnhuis, zoals dat nu in elkaar steekt, is the Bernard Series. Bernard Podlashuk creëerde met zijn eigenzinnige benadering de unieke wijnen van het wijnhuis. In de wijnen van deze serie ligt de focus vooral op de prachtige textuur van de wijn en de intense smaken van het fruit.

The Homestead Series

The Homestead Series dankt haar naam aan de historische hoeve van het Bellingham, welke zich bevindt in de Zuid-Afrikaanse Franschhoek Valley. In deze wijnen proef je de innovatieve en kwalitatieve wijnbouw, waar het wijnhuis om bekend staat.

The Tree Series

De derde serie van het wijnhuis is een serie met drie wijnen, genaamd The Tree Serie. Elke wijn is vernoemd naar een boom uit de historische tuinen van huize Bellingham. Deze wijnen hebben een krachtige, maar rustige uitstraling. In de wijn proef je het fruit terug.

Bellinghamwijn kopen?

We raden je ten zeerste aan om eens een wijn van dit wijnhuis te proberen, wij denken zelfs dat Bellingham binnenkort op jouw lijstje met favoriete wijnhuizen komt te staan. We horen je nu denken: hoeveel gaat dat me kosten? Dat valt erg mee, zeker gezien de hoge kwaliteit van de wijnen. De prijzen van de wijnen verschillen per serie, maar een wijn kost meestal tussen de 7 en 25 euro. Kan je niet wachten om een Bellinghamwijn te proeven? Dan hebben we nog wel een tip voor je. Bij Gavi Wijnkopers heb je je wijn de volgende dag al in huis, als je voor 17.00 uur besteld hebt. Wij zeggen: bestellen en genieten maar!