Noten als snack voor de lekkere trek

Noten

Noten zijn heerlijk als tussendoortje, maar ook nog eens erg gezond. Hoewel veel mensen denken dat je dik wordt van noten, vanwege het hoge vetgehalte, is dat niet helemaal waar. Het is inderdaad zo dat noten een hoog vetgehalte hebben, maar dit zijn goede vetten. Niet voor niks wordt door het voedingsadviescentrum ons geadviseerd elke dag een handje vol noten te kopen. Daarnaast verklein je met het eten van noten het risico op hart- en vaatziekten.

Veel verschillende soorten

Je kunt noten kopen in veel verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld de rauwe noot. Deze variant is vaak het meest gezond. Er zijn immers geen extra stoffen aan toegevoegd. Ze zijn puur van smaak en bevatten alle originele voedingsstoffen. Naast de rauwe noten zijn er ook gezouten noten en gebrande of geroosterde noten. Deze hebben iets meer smaak en zijn ook erg lekker.

Welke noten kies jij

Noten

Er zijn veel verschillende noten te koop. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke amandelen. Deze zijn verkrijgbaar in een bruine en witte variant. De bruine amandel bevat een bruin schilletje waar veel antioxidanten in zitten. De witte amandel is ontdaan van zijn schilletje en daardoor wat zachter en minder bitter van smaak. Naast amandelen ken je vast ook wel de cashewnoten. Deze noten zijn heerlijk uit het vuistje, maar worden ook vaak gebruikt om een salade een knapperige bite te geven. Ook is de cashewnoot erg favoriet in de Indische keuken, waar een wok of rijstgerecht met deze noot wordt verrijkt. Een andere bekende noot is de wat luxere in zijn soort: de macadamia. Deze noot is erg moeilijk te kraken en dat maakt dat de noot ook wat duurder is. Je vindt deze noot dan ook terug in luxe notenmixen , maar zijn ook heerlijk uit het vuistje. Andere noten die je kunt kopen zijn bijvoorbeeld walnoten, pistachenoten, paranoten en hazelnoten. Ook deze zijn geschikt als snack tussendoor, maar worden tevens gebruikt als verrijking van gerechten of als toevoeging van zuivel (ontbijt) producten.

Noten kopen

Je kunt noten natuurlijk kopen in de supermarkt. Echter, de noten uit de supermarkt zijn vaak bewerkt om langer houdbaar te blijven. Noten kun je ook op een markt kopen. De marktkraam verkoopt verse noten en deze kunnen zelfs vers voor je gebrand of geroosterd worden bij de marktkraam. Helaas is niet overal een markt of notenkraam aanwezig. Om toch te kunnen profiteren van die heerlijke verse noten van topkwaliteit, kun je de noten dan ook online bestellen. Je ontvangt de heerlijke verse noten dan bij je thuis en geniet van een heerlijke en gezond tussendoortje.