Maak van je etentje een succes!

Thuis een etentje geven kan leuk, maar ook erg stressvol zijn. Al helemaal als je een groot aantal mensen uitgenodigd hebt. Aangezien je ook nog eens met meerdere mensen rekening moet houden bij het koken, kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden. In dit artikel vind je een aantal tips die je een eindje op weg kunnen helpen.

Bedenk alvast het menu

Zorg ervoor dat je van tevoren bedenkt wat er op het menu staat, zodat je (bijna) niet hoeft te improviseren. De gerechten hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, om stress te voorkomen. Als voorgerecht zou je een simpele salade of soep kunnen maken. Het toetje kun je prima al van tevoren maken, zodat je op het laatste moment niet hoeft te haasten.

Plannen!

Doe een dag van tevoren alle boodschappen, zodat je dat niet allemaal op het laatste moment nog hoeft te doen. Je kunt er ook voor kiezen om je boodschappen thuis te laten bezorgen, lekker makkelijk!

Een mooie tafel

Je gerechten zullen er beter uit gaan zien als je je tafel mooi gedekt hebt. Zorg voor een mooi kleed, plaats een aantal vazen met bloemen en vul karaffen met water en eventueel plakjes gember of citroen. Ook leuk: een (handgeschreven) menukaart. Zo creëer je een echt restaurant gevoel.

Efficiënt te werk gaan

Mocht je besluiten een stuk of 20 mensen uit te nodigen, dan kan het handig zijn om wegwerp bestek en bordjes aan te schaffen. Deze zijn uiteraard erg goedkoop en dit zal je een hoop moeite besparen, omdat je zo niet hoeft af te wassen. Je kunt ze bijvoorbeeld bestellen bij Disposable Discounter. Op disposablediscounter.nl vind je overigens een hoop andere wegwerpartikelen die ook goed van pas kunnen komen tijdens je etentje.