Eten bestellen in Groningen: hier moet je op letten!

Lig je na een lange werkdag eindelijk lekker languit op de bank en bedenk je je plotseling dat er ook nog gekookt moet worden. Dan is het wel heel verleidelijk om even snel de telefoon of laptop te pakken en eten online te bestellen. Geen zorgen, hier maken we ons allemaal wel eens schuldig aan. Toch klinkt een makkelijke maaltijd via butlon.com bestellen makkelijker dan het in werkelijkheid is. Het aanbod is immers zo groot dat je al snel overweldigd raakt. Want voor welk restaurant kies je? Hoe weet je zeker dat de kwaliteit van het eten naar wens is? En hoe bespaar je eigenlijk op de totale kosten? Kortom, waar moet je op letten als je eten in Groningen besteld? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Aanbod bekijken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om het aanbod bij jou in de buurt te bekijken. Zeker nu tijdens de coronacrisis zien we dat steeds meer restaurants zich bij bezorgservices in laten schrijven. De kans is dan ook groot dat je uit tientallen verschillende restaurants kunt kiezen. ‘Wat eten we vanavond?’ is dan ook niet een vraag die eenvoudig beantwoord kan worden.


Daarom is het belangrijk om het aanbod grondig te onderzoeken en alvast wat keuzes te maken, zodat je het aanbod kunt beperken. Bedenk daarom goed waar je zin in hebt. Wil je iets simpels? Of wil je uitgebreid tafelen? Kies je liever voor een vette hap uit de frituur of ga je toch voor een semi-gezonde maaltijd van de plaatselijke Thai? Als je de cuisine hebt bepaald, zal het aanbod direct een stuk kleiner worden en is het eenvoudiger om een keuze te maken.

Review, reviews en nog meer reviews

Zeker wanneer je een nieuw restaurant wilt proberen is het belangrijk om de reviews door te nemen. Bij de meeste sites is het mogelijk om een review achter te laten. Hier kun je dus ook de ervaringen van andere klanten lezen. Op basis van die informatie kun je bepalen of het restaurant aan jouw wensen voldoet.

Houd er echter wel rekening mee dat iedereen het restaurant op een andere manier zal ervaren. Smaken verschillen. Wanneer de reviews echter overwegend positief of negatief zijn, kan je hier zeker nuttige informatie uit halen. Laat je niet verleiden door een enkele positieve of negatieve ervaring, maar let voornamelijk op het geheel. Hoe snel werden de maaltijden bezorgd? Hoe was het klantencontact? En, natuurlijk het allerbelangrijkste, wat was de kwaliteit van het eten?

Besparen op de totale kosten

Hoewel online eten bestellen bij butlon.com veel voordelen oplevert, is het kostenplaatje vaak iets om over na te denken. Over het algemeen ben je immers goedkoper uit als je zelf een maaltijd maakt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om, ook met een klein budget, toch voor een relatief klein bedrag eten te bestellen. Houd hierbij rekening met de volgende zaken:

  • Let op de bezorgkosten. Veel restaurants hanteren een minimumtarief waarbij ze gratis bezorgen. Als je hier slechts een euro of 50 cent van verwijderd bent, kan het verstandig zijn om nog iets extra’s mee te bestellen. Zo bespaar je op de bezorgkosten en geniet je zelfs nog van een extra sausje of blikje frisdrank. Natuurlijk doe je dit enkel als je onder de streep goedkoper uit zal zijn. Ga niet bestellen om het bestellen.

  • Vergelijk de prijzen van verschillende vergelijkbare restaurants. Zeker wanneer het aanbod bij jou in de regio groot is, is de kans groot dat de restaurants met elkaar concurreren. Dit is goed nieuws voor jou, want hierdoor kan je met een beetje vergelijkend onderzoek al snel enkele euro’s goedkoper uit zijn.

  • Eet meerdere dagen van één gerecht. Bij de meeste restaurants zijn de portiegroottes groter dan je gewend bent. Ga daarom niet overeten, maar schep op hoeveel je normaal zou eten en bewaar de rest voor de volgende dag. Zo eet je twee of meerdere dagen voor de prijs van één gerecht!