Een handige gids om een bar te kopen

U wilt een bar kopen maar u heeft geen idee waar u zou moeten beginnen. Dat is heel goed mogelijk. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden. Denkt u maar eens aan de verschillende groottes, kleuren, houtsoorten en bouwstijlen. Let bij een bar kopen daarom goed op de volgende punten

Het ontwerp van verschillende bars

Bars komen in allerlei soorten en maten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hout, plastic of metaal. De traditionele bars zoals u ze wellicht kent uit films of een bruine kroeg worden gemaakt van hout. Zelfs in deze subcategorie, die eigenlijk al een categorie op zich is, zijn ontzettend veel verschillende categorieën en mogelijkheden. De twee grootste verschillen komen namelijk vanuit het ontwerp (ook wel de stijl genoemd) en het gebruikte hout om de bar te bouwen. De ontwerpen lenen zich vaak aan bestaande stijlen, enkele populaire stijlen zijn:

  • Queen
  • Engels
  • Luifelbar
  • Empire

Nog meer mogelijkheden

Deze bars kenmerken zich allen door de verschillende details, hoekjes en dergelijke die toe te kennen zijn aan deze stijlen. Het grootste verschil tussen al deze bars zult u ontdekken bij de luifelbars. Deze hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een luifel boven de gehele bar. Dit dakje verbindt de voorbar met de achterbar. Om deze luifel te ondersteunen wordt er gebruikt gemaakt van pilaren. Twee van deze pilaren bevinden zich bovenop de bar. Aan de achterkant leunt luifel op de achterbar. Een luifelbar wordt ook vaak geassocieerd met een huisbar. Dit komt door de beperkte breedte van de bar. Deze is soms zelfs minder dan twee meter, waardoor deze ook in een huis past. Deze wordt vaak in een kelder of op zolder gezet. Hierdoor kan er niet alleen in een ‘echte’ kroeg gedronken worden, maar kan er thuis met vrienden en familie genoten worden van een drankje in gezellige sferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *