De top 10 kruiden in Nederland

Een beetje peper hier en een beetje knoflook daar. Wij als Nederlanders maken steeds meer gebruik van kruiden in ons eten. We nemen natuurlijk ook steeds meer wereldgerechten over waar veel verschillende kruiden in verwerkt zitten. Maar wat zijn eigenlijk de top 10 kruiden in Nederland? Wij geven je hier inzicht in!

Knoflook

Natuurlijk hoort knoflook in de top 5 van Nederlandse kruiden. We nemen knoflook steeds meer als basis van het gerecht, vaak gaat dit gepaard met een lekker uitje. Knoflook is ontzettend goed voor je bloedsomloop en daarbij versterkt het je immuunsysteem. Probeer de knoflook eens te proeven bij restaurant Zwolle! Je kunt hiervoor eens een tafeltje reserveren bij Blij zwolle

Basilicum

Dit is net even een andere kruiden dan knoflook. Knoflook ziet er uit als een knolletje en basilicum haalt je van een plant. Deze kruiden wordt veelal gebruikt in Italiaanse gerechten en past goed bij de groente tomaten. Deze kruiden heeft een ontspannende werking en is goed voor je spijsvertering. 

Kerrie

Een krachtige kruiden die vooral in curry’s gebruikt wordt is kerrie. Daarbij gaat het ook erg goed met kipgerechten. Het heeft een gele kleur en is een combinatie van verschillende soorten kruiden. Ook kerrie is goed voor de spijsvertering en bevordert deze juist. 

Dille

Dille heeft een frisse smaak en gaat bijna richting de citroensmaak. Deze kruiden wordt dan ook veelal gebruikt bij visgerechten. Deze kruiden heeft een kalmerende werking en is goed wanneer je graag wilt slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *