De stappen voor een perfecte cappuccino

koffie online

Koffie is over de gehele wereld erg geliefd. Gemiddeld worden er per dag wereldwijd zo’n 1,6 miljard kopjes koffie gedronken. Het ietwat bittere zwarte drankje werd rond de elfde eeuw ontdekt in Ethiopië. Sindsdien is er geen houden meer aan en heeft koffie het hart van de wereld veroverd. Op dit moment is koffie online dan ook in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Denk maar eens aan de cappuccino. Deze Italiaanse koffiebereiding met espresso, melk en melkschuim wordt door velen gedronken. Ben jij toe aan een heerlijke cappuccino, maar is het koffietentje om de hoek gesloten. Met deze simpele stappen maak jij de cappuccino gewoon bij jou thuis:

koffie online

Stap 1: verwarm de melk

Een goede cappuccino bestaat uit drie gelijke delen van espresso, melk en melkschuim. Het klinkt misschien onmogelijk om dit zelf te maken, maar niets is minder waar. Het is niet moeilijk en iedereen heeft de spullen er wel voor in huis liggen. Mocht je over een melkopschuimer beschikken, dan kun je deze stap overslaan. Je begint bij het opwarmen van de melk. Je wilt immers niet dat de koffie lauw wordt door het toevoegen van koude melk. Verwarm de melk in de pan tot de stoom van het pannetje afkomt. Gebruik het liefst volle melk, dit is niet alleen lekkerder maar schuimt ook beter op.

Stap 2: schuim de melk op

Een romige stevige schuimlaag kan uiteraard niet ontbreken. Vul de melkopschuimer met koelkastkoude melk en zet hem aan. Heb je deze niet in huis? Klop de melk dan tijdens het verwarmen stevig op met een garde. Let op: dit kan even duren. Is de melk goed opgeschuimd? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: zet een kopje espresso

Espresso is natuurlijk nog steeds het hoofdingrediënt van deze heerlijke koffie. Zet de espresso bij voorkeur in een cappuccinokop. De vorm van het kopje is namelijk van belang voor de juiste menging van de koffie en melk.

Stap 4: giet de opgeschuimde melk bij de espresso

Na deze stap kun je genieten van jouw zelfgemaakte cappuccino. Giet eenzelfde hoeveelheid warme melk bij de cappuccino. Probeer goed door te schenken, zodat de melk goed kan mengen. Giet vervolgens de melkschuim op de koffie en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *