De lekkerste kindvriendelijke recepten

recept

Met kinderen in huis veranderen ook de eetgewoonten van het gezin. In het prille begin kook je nog wat je gewend bent en krijgen de kinderen een eigen maaltijd of potje. Zodra de kinderen echt mee gaan eten wat de pot schaft, merk je al gauw dat je je beproefde recepten zult moeten gaan aanpassen om aan de milde smaak van de kinderen te kunnen voldoen. Kinderen hebben meer smaakpapillen dan volwassenen en daar zul je even rekening mee moeten houden.

Helemaal omdenken hoeft niet

Je hoeft nu echter niet plotseling op zoek te gaan naar allerlei nieuwe recepten en je eigen favorieten aan de kant te schuiven. Denk bijvoorbeeld aan macaroni: dat is een vrij kruidig gerecht met knoflook, peper en tomatensaus. Je kunt echter heel makkelijk een kindvriendelijke versie creeëren door een macaronirecept met gehakt te maken in plaats van spekreepjes en de saus kun je helemaal naar wens aanpassen. Een macaronirecept met gehakt kun je bijvoorbeeld maken met tomatenpuree als saus, maar ook met roomkaas en dan heb je al een heel andere smaak geintroduceerd die bij de kleintjes meestal goed bevalt. Pas je recept verder aan op de smaken die je gezin lekker vindt: denk aan paprikablokjes in plaats van tomaat, voeg wat champignons toe, rasp er kaas overheen of maak er een ovenschoten met prei en gehakt van. Probeer de kinderen ook te betrekken bij het bereiden, zodat ze weten en zien wat er uiteindelijk allemaal op hun bord komt te liggen.

macaronirecept met gehakt

Zoveel meer dan alleen pannenkoeken en frites

In het begin zullen kinderen aan elke nieuwe smaak moeten wennen, maar als je ze eenmaal zover hebt dat ze alles willen proeven, wordt het koken en samen eten steeds leuker. Kinderen houden van ontdekken en verschillende structuren, maar zijn aan de andere kant soms een beetje bang om nieuwe dingen uit te proberen. Begin bijvoorbeeld met een nasi zoals die bij de Chinees wordt klaargemaakt en zet de ketjap of sambal apart op tafel. Zo is iedereen tevreden en wordt jouw werk in de keuken beloond met blije eters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *