De Chianti wijn; een mooie wijn voor een speciale gelegenheid

Chianti wijn bestellen

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer heerlijk buiten kunnen eten tijdens de lange zomeravonden. En bij heerlijk eten, hoort een heerlijke wijn. De Chianti wijn kan gekenmerkt worden als een heerlijke wijn. Het is misschien wel de meest bekende rode wijn uit Italië. Het is een heerlijke wijn die gedronken kan worden voor een speciale gelegenheid en een heerlijke maaltijd. 

Wat houdt de Chianti wijn precies in?

De Chianti wijn is een wijn van topkwaliteit. Het is een mooie helderrode wijn op het oog en is gemaakt van de sangiovese druifsoort. Deze druifsoort is een kruising van Ciliegiolo en Calabrese Di Montenuovo. Naast de sangiovese druifsoort bestaat deze wijn ook uit andere druifsoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah of Canaiolo Nero. Het is een Italiaanse wijn uit het Chianti Classico gebied in Italië. De wijn wordt gekenmerkt door de rode bessen smaak, stevige eik en andere bloemenaroma’s. De meerderheid van de Chianti wijnen worden jong gedronken. De echt goede wijnen kunnen langer worden bewaard.  

De verschillen tussen diverse Chianti wijnen

Er zijn diverse Chianti wijnen: de Chianti wijn, Chianti Riserva wijn en de Chianti Classico wijn. Er zijn verschillen tussen deze Chianti wijnen. Wijnhuizen die buiten de negen Chianti Classico gemeenten liggen, mogen de naam van Chianti Classico niet als naam gebruiken, maar in plaats daarvan de naam Chianti wijn. Wijnhuizen die zich wel binnen de negen Chianti Classico gemeenten bevinden, maar de producent is niet aangesloten bij het consortium, dan mag het niet de naam Chianti Classico gebruiken maar in plaats daarvan de naam Chianti Riserva. Wijnhuizen die zich wel binnen de negen Chianti Classico gemeenten bevinden en de producent is aangesloten bij het consortium, mogen de naam Chianti Classico dragen. Dit zijn de verschillen van de diverse Chianti wijnen. 

Andere wijnen bestellen?

Naast de Chianti wijn, kan je ook andere mooie rode wijnnen, witte wijnnen of mouserende wijnnen bestellen bij Villa Fattoria. Daarnaast is het mogelijk om een wijnproeverij kant en klaar te laten bezorgen. Villa Fattoria beschikt over de beste selectie van Italiaanse wijnen. Wil je graag meer weten over de Chianti wijn of wil je advies over andere wijnen? Neem dan contact op met de wijnkenners van onze klantenservice.