Champagne, cava en prosecco: wat is het verschil?

Veel mensen vinden het heerlijk om een glaasje bubbels te drinken om bepaalde gelegenheden te vieren, maar waar proost je nou het liefst mee? Er zijn verschillende soorten mousserende wijnen en veel mensen weten het verschil bijna niet. In dit artikel neem ik je mee in de drie verschillende mousserende wijnen, zodat jij jouw keuze kan gaan maken voor het volgende feest.

Champagne

Champagne is waarschijnlijk wel een van de bekendste bubbels. De wijnsoort is genoemd naar de regio waar de wijn vandaan komt, namelijk Champagne. Wanneer een wijn niet uit deze streek komt, mag het ook niet zo genoemd worden. De bubbels komen in de wijn doordat ze minimaal 15 maanden dicht in Franse kelders liggen. Een vereiste is dat champagne van drie verschillende druivensoorten wordt gemaakt, namelijk de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Champagne is een vrij exclusieve wijnsoort en dit is vaak ook wel te merken aan de prijzen.

Cava

Cava is een wijnsoort uit Spanje. De productiemethode van cava lijkt enorm op die van champagne. Cava is echter wel iets milder van smaak. Dit komt doordat er minder zuren in zitten door het andere klimaat. Er worden ook andere druiven gebruikt om cava te maken. De flessen cava worden korter gerijpt. Doordat de flessen minder exclusief zijn, zijn de ook een stuk goedkoper als champagne.

Prosecco

Ten slotte heb je ook nog prosecco. Prosecco is een wijnsoort die komt uit Italië. Het heeft een fruitige smaak en wordt maar van één druifsoort gemaakt, namelijk de Glera. Prosecco is vaak niet lang goed en door het snelle productieproces is het ook een enorm goedkope optie. Wil je ook een mousserende wijn kopen? Neem dan een kijkje op www.degoudenton.nl voor de lekkerste bubbels die je kan vinden in ons land!