Ben jij een echte theeleut?

Voor de liefhebber van een heerlijk warm kopje thee zijn er eindeloos verschillende soorten thee om van te genieten. Heerlijk samen met je vriendin op de bank met een kop thee, ’s avonds voordat je naar bed gaat of om je dag mee te beginnen op je werk, op elk moment van de dag kan je genieten van een kopje thee. Er zijn zoveel verschillende soorten en er zijn heel veel soorten thee die een positieve werking hebben op je lichaam. Wil jij weten welke thee niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je is? Lees dan hieronder snel verder!

De meest populaire soorten thee

Iedereen heeft wel eens in zijn of haar leven een kop thee gedronken. De een is er meer fan van dan de ander, maar over het algemeen lust bijna iedereen wel thee. Thee bestaat uit gedroogde bladeren, soms in combinatie met kruiden, die smaak afgeven wanneer je deze laat weken in gekookt water. De meest bekende soorten thee zijn wel groene thee en zwarte thee. De meeste verschillende soorten thee met allerlei aparte smaken zijn vaak in de basis een van deze twee soorten thee. Zo heb je bijvoorbeeld vaak groene thee in combinatie met fruit, en zwarte thee in combinatie met verschillende kruiden.

Thee met een goede werking

Niet alleen is thee erg lekker, het kan ook een goede werking hebben op je lichaam. Groene thee staat er bijvoorbeeld om bekend dat het je lichaam reinigt, het zelfde geld voor bijvoorbeeld thee met gember. Andere thee soorten met kruiden kunnen bijvoorbeeld zorgen dat je sneller in slaap valt of dat je je juist energieker voelt. Zo hebben verschillende soorten thee ook verschillende voordelen voor jouw lichaam, kies dus een thee die jij lekker vindt en die goed voor je is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *