4 tips waarmee je jouw droomwoning vindt en optimaal geniet van de stad Groningen

Groningen

Ben je op zoek naar een droomhuis in de stad Groningen? Het vinden van een koopwoning die aan jouw woonwensen voldoet, is een tijdrovende en stressvolle onderneming in de oververhitte huizenmarkt van Groningen.

Maak met dit lijstje je woonwensen inzichtelijk om sturing te geven aan je zoektocht. Wanneer je ook rekening houdt met je woonwensen voor later, vind je misschien sneller een woning dan gedacht.

Groningen wonen

Tip 1 Ontdek de stad: leer aantrekkelijke locaties kennen

Wil het bemachtigen van een koopwoning in een populaire woonwijk maar niet lukken? Stel je verwachtingen bij en leer ook andere buurten kennen. De dynamische stad Groningen is volop in beweging. Wijken aan de rand van de stad zijn in opkomst, nieuwbouwwijken verrijzen en oude volksbuurten worden opgeknapt. Stap letterlijk over je vooroordelen heen, trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door een deel van de stad die je minder goed kent. Wellicht vind je op ontdekkingstocht wel de woning die aan al je wensen voldoet.

Tip 2 Kijk vooruit: houd ook rekening met toekomstige woonwensen

Woonwensen veranderen bij het ouder worden en wanneer je gezinssamenstelling wijzigt. Misschien zijn jij en je partner nu nog niet aan kinderen toe, maar krijgen jullie later wel die kinderwens. Bespreek het onderwerp om ook voor later je woonwensen inzichtelijk te krijgen. Wonen in een knus driekamerappartement in de binnenstad lijkt voor nu leuk, maar op lange termijn is een nieuwbouwhuis aan de rand van de stad toch wat prettiger.

Tip 3 Bekijk je budget: bepaal of je woonwensen realistisch zijn

Heb je eindelijk het huis van je dromen in de stad Groningen gevonden? Er is dan geen grotere teleurstelling als blijkt dat je het huis niet kunt betalen. Maak daarom tijdig een afspraak met een hypotheekadviseur om vooraf je financieel plaatje inzichtelijk te krijgen. Op die manier kom je te weten of je woonwensen realistisch zijn. Uiteraard kan een adviseur je ook helpen om eens kritisch door je maandelijkse kosten te gaan. Wellicht heb je na een aantal bezuinigingen toch meer financiële ruimte dan verwacht. Dat dure appartement aan het Noorderplantsoen past onverwachts misschien toch binnen je budget.

Wonen in Groningen

Tip 4 Houd rekening met reistijd: hoelang wil je reizen naar je werk

Pas je zoekradius aan op een reistijd van woning naar kantoor die voor jou acceptabel is. Op loopafstand van je werk wonen in de Groningse binnenstad lijkt aantrekkelijk. Een nadeel is wel dat je wereldje een stuk kleiner wordt. Is extra reistijd om op je werk te komen onoverkomelijk? Niet in de fietsstad Groningen. Ook vanuit de nieuwbouwwijken van Groningen zit je op de fiets met een acceptabele reistijd in de binnenstad van Groningen. Vanuit de nieuwbouwwijk Meerstad ben in maximaal 25 minuten op je werk.